10.09.2020 Pomoć porodici

Ova porodica živi u okolini Novog Sada, bez vode i struje. U dvosobnoj "kući", sa rupama u krovu i zidovima, stanuje majka sa decom starosti od 2 meseca do 14 godina, i sama se brine o njima. Žive od socijalne pomoći i onog što majka sakupi "na kantama".

U ovakvom siromaštvu ipak se drži red, deca su uredna i kuća sređena. Majka ih redovno vodi u vrtić i školu; od septembra imaju i đaka prvaka. Njihova borba za preživljavanje je svakodnevna, pre svega u obezbeđivanju hrane za decu.

Pozivamo ljude dobre volje, koji žele i mogu, da pomognu u:

- HRANI (samo namirnice koje mogu da se čuvaju van frižidera - možete doneti u našu kancelariju, Arse Teodorovića 3, Novi Sad od 8h do 16h),

- DONACIJAMA za peć "smederevac" i ogrev za zimu (namenski račun NSHC-a za donacije: 150-1857058-62 ; PayPall uplate: nshc@eunet.rs)

- ZIMSKOJ obući i odeći za decu, toplim pokrivačima, i sl.

Na početku akcije sakupili smo i neophodan nameštaj - očuvane kauče i krevet - koji će takođe biti od značaja za ovu porodicu.

Sve sakupljene donacije idu direktno ovoj porodici, a novčani prilozi će u celosti (100%) biti upotrebljeni za kupovinu peći i ogreva.

NSHC će redovno izveštavati o sakupljenoj pomoći.