Savetovalište za mlade Novosadskog humanitarnog centra osnovano je 2008. godine u cilju promocije zdravlja i pružanja psihološke podrške i pomoći. U Savetovalištu korisnici mogu dobiti usluge psihološkog savetovanja, psihoterapije i emotivne podrške. Pored usluga savetovanja, organizujemo psihološke i druge obuke i radionice, te pružamo informacije i podršku putem e-maila. Glavnu ciljnu grupu sa kojom radimo čine mladi do 30 godina, ali Savetovalište pruža usluge i za druge korisnike koji nam se obrate za pomoć.

U radu sa korisnicima angažovani su volonteri – psihoterapeuti i oni koji su na edukaciji iz različitih psihoterapeutskih pravaca. Pored usluga savetovanja „licem u lice“, nudimo i usluge online savetovanja (preko Skajpa, Vibera i drugih aplikacija, u dogovoru sa klijentom).

Razgovor u Savetovalištu se zakazuje putem telefona, e-maila, ili porukom poslatom preko društvenih mreža (Facebook i Instagram). Susreti se zakazuju jednom nedeljno, u trajanju od sat vremena. Razgovori sa klijentima su individualni i diskretni.

Savetovalište se nalazi u Novom Sadu, Bulevar vojvode Stepe br. 1 (Novo naselje). Broj telefona Savetovališta na koji se može zakazati razgovor je: 063 69 46 77 (dostupan i Viber i WhatsApp), ili nam možete pisati na: savetovaliste.nshc@gmail.com.

Radno vreme Savetovališta je svakog dana od 10h do 19h.

Potražite nas i na društvenim mrežama – Facebook-u i Instagramu– i saznajte više o aktuelnim dešavanjima u Savetovalištu.