Konkurs za dodelu SEED grantova otvoren je u okviru regionalnog SEED programa (Support of educational and employment development in Albania, Kosovo and Serbia), koji ima za cilj da doprinese zapošljavanju, smanjenju siromaštva, rodnoj ravnopravnosti i socio-ekonomskom razvoju u regionu. Nosilac SEED programa je austrijska organizacija Volkshilfe Solidarität. Stručnu podršku realizaciji programa i izgradnji kapaciteta pruža konsultantska kuća „Tara International Consulting“. Program finansira Austrijska razvojna agencija (ADA) sredstvima Austrian Development Cooperation. Novosadski humanitarni centar (NSHC) realizuje SEED program u Srbiji, sa ciljem povećanja zapošljavanja i samozapošljavanja ciljnih grupa – žena i mladih – u opštinama Apatin, Kula, Surdulica i Vladičin Han.

Na konkurs za SEED grantove mogu da se prijave isključivo polaznici SEED obuka iz opština Apatin, Kula, Surdulica i Vladičin Han, koji su pohađali i uspešno završili prvi i drugi ciklus obuka (u periodu od oktobra 2014. do maja 2015. godine), i koji žele da započnu sopstveni posao ili unaprede postojeći.

Kandidati mogu podneti jednu prijavu za dodelu granta (bespovratne pomoći) u iznosu od 1.500 evra u dinarskoj protivvrednosti, oslobođeno od PDV-a. Grant nije novčani, nego u robi, i uključuje nabavku pribora za rad, mašina, aparata, opreme, potrošnog materijala, nameštaja i drugog potrebnog za pokretanje i razvoj sopstvenog posla.

Od podnosioca prijave se očekuje da njihova poslovna ideja bude vezana za oblast obuke koju su pohađali: organska proizvodnja hrane, razvoj lokalnog turizma i socijalno preduzetništvo – pomoć u kući starijim osobama.

Smernice Konkursa i Prijavni obrazac kandidati mogu da preuzmu klikom na linkove ispod teksta, ili da nam se jave na email danijela.nshc@gmail.com ili dijana.nshc@gmail.com kako bismo im poslali obrasce.

SEED Konkurs, SMERNICE

SEED Konkurs, Prijavni obrazac