Povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije, u utorak 16. maja 2017. godine, od 12 do 13 časova u Novom Sadu (početak Zmaj Jovine ulice, kod Katedrale), Lokalna mreža za prevenciju diskriminacije i podršku LGBT osobama Grada Novog Sada organizovaće uličnu akciju.

Ovom akcijom Lokalna mreža želi da još jednom podseti da svi građani imaju ista ljudska prava i da je unapređenje položaja LGBT osoba u lokalnim zajednicama prvi korak ka stvaranju društva bez razlika, u kome će nasilje biti svedeno na najmanju moguću meru.

Lokalna mreža će ovom prilikom najaviti i događaje koji će se održati 17.maja 2017. godine, povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije:

• U Zavodu za zdravstvenu zaštitu studenata (dr Sime Miloševića 6), u periodu od 11 do 13 časova, u izvođenju Grupe “Izađi” biće održan performans pod nazivom „I ja sam tu!“;

• U OPENS Omladinskom klubu (Bulevar despota Stefana 5), u periodu od 17 do 21 čas, održaće se radionica pod nazivom “Knjiga vas posećuje”. Radionica je deo projekta „Unapređenje razumevanja položaja LGBT populacije u Srbiji“ koji sprovodi Grupa za podršku mladim LGBT osobama „IZAĐI“, uz finansijsku podršku Fondacije za otvoreno društvo, Srbija.

Lokalna mreža za prevenciju diskriminacije i podršku LGBT osobama Grada Novog Sada, čiji je deo i NSHC, osnovana je u okviru projekta „Udruženi protiv diskriminacije“, koji sprovodi organizacija Labris i partnerske organizacije Atina (Udruženje građana protiv trgovine ljudima i svih oblika rodno zasnovanog nasilja) i Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj. Ulogu koordinatora mreže Lokalne mreže u Novom Sadu preuzeo je Grad Novi Sad.

Pozivamo Vas da nam se pridružite i budete deo akcije za borbu protiv diskriminacije.