U okviru projekta „Mladi promoteri – Unapređenje razumevanja, izgradnja interkulturalnih kompetencija“, od 10. do 12. oktobra 2018. održan je prvi deo obuke za volontere koji žele da nauče kako da predstave svoje mesto, ali i da saznaju više o drugim mestima u regionu.

Prvi deo obuke održan je u Peći i Prizrenu, u organizaciji NVO Syri i Vizionit koja je partner na projektu. Grupa od 19 mladih (iz Apatina, Novog Sada, Kule, Surdulice, Vladičinog Hana, Peći, Đakovice i Prizrena) provela je dva dana u druženju i zajedničkom učenju. Uz pomoć trenera iz Asocijacije nastavnika i učenika engleskog jezika SOL iz Šapca, imali su priliku da se upoznaju sa osnovnim oblicima turizma, da vežbaju predstavljanje lokalnih znamenitosti, kao i da unaprede poznavanje govornog engleskog jezika. Utisci svih učesnika su više nego pozitivni.

Drugi deo obuke planiran je u novembru, i biće održan u Šapcu i Novom Sadu.

NSHC u partnerstvu sa organizacijom Syri i Vizionit iz Peći i Udruženjem nastavnika i učenika engleskog jezika SOL iz Šapca realizuje ovaj projekat u periodu od 1. jula 2018. do 31. marta 2019. Projekat je finansiran od strane Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO).