Druga studijska poseta u okviru projekta „Socijalno preduzetništvo – razmena primera dobre prakse u omladinskom radu“ održana je od 1. do 5. oktobra 2018. godine u mestu Hemel Hempstead, u Velikoj Britaniji.

Posetu je organizovao Community Action Dacorum koji je i vodeći partner u projektu. Učesnici su zaposleni i volonteri u osam partnerskih organizacija iz sedam evropskih zemalja.

Učesnici su posetili i saznali više o takmičenju u preduzetništvu među školskom omladinom (Connect Dacorum Dragon’s Apprentice); posetili Univerzitet Hertfordshire i čuli o njihovom programu za preduzetnike; upoznali saradnike fondacije Prince’s Trust i saznali o njihovom radu sa ugroženim mladim ljudima; posetili projekat „Repair Shed“ namenjen starijim muškarcima, kao i fondaciju Box Moore Trust koja se bavi ekološkom edukacijom školske dece; posetili omladinski klub i saznali više o projektu Swan Youth; obišli West Herts College gde se na stručnoj obuci nalaze mladi koji svoju profesionalnu budućnost vide u ugostiteljstvu. Na posletku, učesnici su posetili omladinski centar Youth Connexions i Radio Dacorum, kao i projekat Rectory Lane Cemetery u kojem se na neobičan način – kroz brigu lokalnog stanovništva o uređenju lokalnog starog groblja – čuva tradicija i iskazuje briga o zajednici.

Projekat je podržan u okviru Erasmus+ programa Evropske unije. Partneri su iz: Velike Britanije: Community Action Dacorum i Stephens and George Charitable Trust, iz Srbije: NSHC, iz Švedske: Solna Youth Center, iz Rumunije: Asociatia clubel sportive experientamultisport, iz Irske: Amach LGBT!, iz Češke: Petrklic help, z.s. i ASK.