Novosadski humanitarni centar objavljuje poziv za volontere u okviru projekta „Obrazovanje za sve“. Projekat ima za cilj da pruži podršku socijalno ugroženoj romskoj deci osnovnoškolskog uzrasta da savladaju prepreke u obrazovanju, uspešno usvoje gradivo i bez prekida završe osnovnu školu, te nastave obrazovanje u srednjoj školi. Projekat doprinosi boljem obrazovanju i većim šansama za socijalnu inkluziju romske populacije. „Obrazovanje za sve“ realizuje Novosadski humanitarni centar uz podršku Grada Novog Sada i Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu.

Aktivnosti projekta su volonterske i usmerene na učenike/ce romske nacionalnosti koji pohađaju OŠ „Veljko Vlahović“ i OŠ „Nikola Tesla“ u Novom Sadu, i na decu sa teritorije Mesne zajednice Adice.

Svi odabrani volonteri/ke učestvovaće na prijemnoj radionici, na kojoj će dobiti detaljne instrukcije za dalji rad.

Potrebno obrazovanje, znanja i veštine:

• Završena srednja škola;

• Komunikacijske veštine;

• Veštine rada na računaru;

• Iskustvo u volonterskom menadžmentu je poželjno, ali nije neophodno;

• Sposobnost za timski rad i spremnost za izazove;

• Motivisanost, odgovornost, entuzijazam.

Opis posla volontera:

Volonter tutor biće zadužen za pružanje podrške u učenju u okviru grupnih i individualnih časova ili edukativnih i kreativnih radionica za socijalno ugroženu romsku decu osnovnoškolskog uzrasta. Volonteri tutori biće raspoređeni na rad sa učenicima u skladu sa podrškom koju mogu da pruže učeniku i u skladu sa potrebama učenika.

Vreme angažovanja: od septembra do decembra 2017. godine, najmanje 2 meseca

Mesto volontiranja: Novi Sad

Način prijave: Konkurs za volontere je stalno otvoren, a svi zainteresovani za volontiranje mogu da popune prijavu na http://www.nshc.org.rs/volontiranje/prijava ili da se jave na 069 66 54 23 (Dobrila Marković).