U gradu Karvina, u Češkoj, 19. i 20. marta 2018.g. održan je prvi sastanak projektnih partnera na projektu „Socijalno preduzetništvo – razmena primera dobre prakse u omladinskom radu“. Nosilac projekta finansiranog sredstvima Evropske unije u okviru Erasmus+ programa, je organizacija Community Action Dacorum iz Velike Britanije. NSHC je jedan od osam partnera iz nekoliko evropskih zemalja – Velike Britanije, Irske, Švedske, Češke, Rumunije i Srbije. Projekat je nastao sa ciljem da unapredi razumevanje i veštine u korišćenju socijalnog preduzetništva kao efikasnog alata u omladinskom radu i da doprinese stvaranju povoljnog okruženja za razmenu znanja.

Projektni prioriteti su promovisanje preduzetništva, znanja i stručnosti u oblasti socijalnih preduzeća među omladinskim radnicima, kao i socijalna inkluzija – podsticanje razvoja društvenih, građanskih, interkulturalnih kompetencija i kritičkog razmišljanja, medijske pismenosti, borbe protiv diskriminacije, segregacije, rasizma, nasilja i zlostavljanja, i dr.

Osim gore navedenih prioriteta, projekat takođe doprinosi postizanju relevantnih i visokokvalitetnih veština i kompetencija, i promovisanju kvalitetnog omladinskog rada.

Pored NSHC-a, partneri na projektu su: Community Action Dacorum i Stephens and George Charitable Trust iz Velike Britanije, Solna Youth Center iz Švedske, Asociatia clubel sportive experientamultisport iz Rumunije, Amach LGBT! iz Irske, Universidade Senor de Evora i Petrklic help z.s. iz Češke.