U periodu od 16. do 31. maja 2014. građani su u prostorije NSHC-a doneli značajne količine pomoći za ugrožene u poplavama koje su pogodile Srbiju: konzervisanu hranu, higijenska sredstva, pelene za bebe, pokrivače i posteljinu, obuću i odeću, flaširanu vodu za piće, i drugo.

Uporedo sa prikupljanjem, NSHC je organizovao i dostavu humanitarne pomoći u ugrožena područja, koristeći sopstvena vozila, ili u saradnji sa drugim organizacijama (Prevent, Volonterski centar Vojvodine). Pomoć je dostavljena u Rumu, Sremsku Mitrovicu, Krupanj, Smederevsku Palanku, Paraćin, Veliku Planu i Obrenovac. U prilogu ovog teksta možete naći zbirni izveštaj o prikupljenoj i dostavljenoj pomoći.

Na apel za uplatu novčanih sredstava na namenski račun NSHC-a za donacije, u periodu od 16.5. do 31.5.2014. prikupljeno je 40.220 dinara. Najveći deo ovih sredstava iskorišćen je za kupovinu dezinfekcionih i higijenskih sredstava za građane Obrenovca, koje smo dostavili magacinu Crvenog krsta Beograd za distribuciju u samom gradu. U prilogu možete naći detaljan izveštaj o novčanim donacijama.

Akcija prikupljanja pomoći traje i dalje: molimo sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu, da donesu pomoć u hrani i higijenskim sredstvima na našu adresu, Arse Teodorovića 3 u Novom Sadu, ili da uplate donaciju na namenski račun NSHC-a br. 125-1764352-42 kod Piraeus banke.

Više informacija o akciji možete da nađete i na našoj Facebook stranici (NSHCentar) i Twitter nalogu (@NSHCentar).

Zahvaljujemo se svim građanima koji su se uključili u akciju pomoći ljudima sa poplavljenih područja.

ZBIRNI IZVEŠTAJ o prikupljenoj i podeljenoj pomoći 16.5. – 31.5.2014.

IZVEŠTAJ O NOVČANIM DONACIJAMA 16.5. – 31.5.2014.