Počeo je još jedan zanimljiv projekat – „Očuvanje tradicija kroz socijalno preduzetništvo“. U narednim mesecima bićemo u prilici da okupimo mlade ljude i organizujemo obuke iz oblasti očuvanja tradicija i socijalnog preduzetništva.

Projekat Očuvanje tradicija kroz socijalno preduzetništvo (originalni naziv na engleskom: Keeping Traditions Alive through Social Enterprise – KTASE) je zamišljen tako da doprinese očuvanju kulturne baštine i razvoju socijalnog preduzetništva, kroz upućivanje mladih ljudi u veštine koje im mogu biti od koristi i u poslovnom svetu i u lokalnoj zajednici.

Projekat traje do 30.11.2021. i podržan je sredstvima Evropske unije kroz Erazmus+ program. Nosilac projekta je organizacija Dacorum CVS iz Hemel Hempsteada / Engleska, a partneri su Predict, iz Arada / Rumunija, Razvojni centar srca Slovenije iz Litije / Slovenija, Stephens and George Centenary Charitable Trust iz Merthyr Tydfilla / Vels, Viesoji istaiga „Degu“ iz Kaunasa / Litvanija i Novosadski humanitarni centar.

Sve informacije o aktivnostima možete pratiti na našem sajtu, kao i na sajtu i Fejsbuk stranici projekta.

Projekat je podržan od strane Erasmus+ programa. Realizujemo ga skupa sa partnerskim organizacijama iz Engleske, Velsa, Slovenije, Rumunije i Litvanije, a nosilac projekta je Dacorum CVS iz Velike Britanije.