Okrugli sto na temu “Regionalna saradnja u razvoju volonterizma i socijalnih usluga za starije – iskustva, rezultati i izazovi”, u organizaciji Novosadskog humanitarnog centra, biće održan 17. decembra 2014. godine u Novom Sadu, u Hotelu „Master“, Braće Popović bb. Na skup su pozvani predstavnici privatnog sektora koji pružaju usluge starijim osobama, u prvom redu neprofitna udruženja i volonteri.

Okrugli sto se organizuje sa ciljem predstavljanja i diskusije o dosadašnjim rezultatima regionalnog projekta “NET-Age: Promocija regionalnog socijalnog razvoja kroz podsticanje umrežavanja javnog i civilnog sektora, kako bi se unapredio razvoj novih socijalno-zdravstvenih usluga za starije osobe’’.

NET-Age Projekat ima za cilj da poboljša koordinaciju između javnog, privatnog i neprofitnog sektora, smanjujući potencijalne prepreke u području pružanja pomoći starijim osobama. Finansijski je podržan od strane Evropske unije, u okviru IPA Adriatic programa prekogranične saradnje 2007-2013, i traje od oktobra 2012. do maja 2015. godine.

U projektu učestvuje 13 partnera, javnih ustanova i organizacija civilnog društva, iz 6 zemalja Jadranskog regiona: Regija Marke – Odeljenje za socijalni program i Regija Emilija Romanja iz Italije, Grad Split i Udruženje MI-Split iz Hrvatske; Regionalno veće Leža i Karitas iz Albanije; Institut za javno zdravlje Podgorica i Udruženje za demokratski prosperitet Zid iz Crne Gore; Opština Kanal ob Soči i Regionalna federacija udruženja penzionera Severne Primorske iz Slovenije; Pokrajinski zavod za socijalnu zaštitu i Novosadski humanitarni centar iz Srbije. Saradnička organizacija na projektu je Evropski volonterski centar iz Brisela.