Da li želite da naučite osnove tkanja koje možete primeniti kod svoje kuće, čak i ako nemate razboj? Da li želite da steknete veštine izrade originalnih, dekorativnih i korisnih tkanih predmeta, kao što su ovaj kaiš ili torbica? Prijavite se za besplatnu obuku u trajanju od 20 časova koju organizuje NSHC.

Obuka je namenjena osobama koji bi htele da se oprobaju u tkanju i da pokrenu sopstveni mali kreativni posao. Na obuci ćete saznati o veštini tkanja kroz istoriju, savladati tehniku tkanja na „brdu“ (drvena rešetka), samostalno osmisliti šare i imati priliku da izradite pojaseve, obeleživače za knjige, nesesere i druge predmete. Svi koji prođu obuku imaće priliku da na jesen pohađaju i besplatnu obuku iz socijalnog preduzetništva – kako da pokrenu sopstvenu proizvodnju i plasman na tržište svojih ručno rađenih proizvoda.

Obuka će biti održana u prostorijama NSHC-a, Arse Teodorovića 3 u Novom Sadu, u terminima koji se dogovore sa grupom. NSHC će obezbediti sav potreban materijal i alat za rad.

Ova aktivnost je deo projekta „Očuvanje tradicija kroz socijalno preduzetništvo“, podržanog od strane Erasmus+ programa Evropske unije.

Za prijavu je potrebno da popunite upitnik OVDE.

Obuku za tkanje vodi Ivana Morarević.